Göz Altı Işık Dolgusu Nedir?

Göz Altı Işık Dolgusu Nedir?

İçindekiler

Op. Dr. Elif Seda Keskin; Yaş aldıkça gözaltında tear trough yani gözyaşı olduğu olarak adlandırılan bölge belirginleşir çöküklük başlar. Bunun sebebi buradaki yağ dokularının hem erimesi hem de aşağıya doğru hareket etmesi ve fıtıklaşmasıdır.

Eğer ki aşağıya doğru hareket fıtıklaşma çok yoğun ise bunu düzeltmek amaçlı çeşitli mezoterapiler ve ameliyat yöntemleri kullanılabilir.

Eğer ki fıtıklaşma belirgin değil ise bunun yerine göz yaşı oluğu ve çöküklük daha ön planda ise o zaman bunu düzeltmek için gözaltı dolguları kullanılabilir. Ayrıca zaman içerisinde yine oluşan morlukları tedavi etmek için yine çeşitli mezoterapi ürünleri veya ışık dolgusu kullanılabilir.

Göz altı torbaları ve morluklar neden olur ?

Göz altınızdaki yağ yastıkçıkları septum adı verilen bir zar ile yerlerinde tutulmaktadır ancak yaşanma ile beraber buranın da elastikiyet dokusu ve zarın sağlamlığı bozulmaktadır. Zarda oluşan çatlaklardan bu yağ dokusu dışarıya fıtıklaşır.

Bu fıtıklaşma dışarıdan göz altı torbaları olarak görülür. Göz altı morlukları ise bazı vitamin ve mineral eksikliklerine , beslenmedeki bozukluklara , genetik sebeplere , uykusuzluğa , çeşitli ilaç kullanımına bağlı oluşabilir.

Tedavi gerekli mi?

Göz altı morlukları ve göz altı torbaları kişi her ne kadar uzun süre dinlenmiş olsa bile dışarıdan yorgun bakışlara sebep olduğu için ve dışarıdan , yorgun musun , hiç uyumadın mı gibi sorulara sebep olacağı için bu da psikolojik rahatsızlıklara sebebiyet verebileceği için tedavi edilmelidir.

Tedavi sonrası kişinin bakışlarına gençlik dinçlik ve tazelik geleceği için kişiler göz altı dolgusu yaptırdıktan sonra kendilerini daha iyi hissederler , özgüvenleri artar. Ayrıca gözaltındaki boşlukların erken zaman itibarıyla doldurmaya başlamasıyla kişinin yaşlanma süreci de oldukça ertelenebilir.

En iyi tedavi seçeneği nedir?

Göz altı morluklarının ve göz altındaki gözyaşı olduğunun , çöküntülerin tedavisi için göz altı mezoterapileri veya göz altı ışık dolgusu veya ameliyat yöntemleri kullanılabilir. Bunlar arasında en iyi tedavi seçeneği kesinlikle budur demek yanlıştır.

Burada hasta seçimi çok önemlidir. Bazı hastada ameliyat tedavi için kaçınılmaz bir yöntemken bazı hastalar ışık dolgusundan veya mezoterapi yöntemlerinden daha fazla fayda göreceklerdir.

Ameliyatsız tedavi mümkün mü?

Gözaltı ışık dolgusu ile ve gözaltı mezoterapileri ile göz altındaki çöküntü ayrıca göz altındaki morluklar tedavi edilebilir. Bunlar ameliyatsız yöntemlerdir ancak kişideki göz altı torbalanması çok ileri seviyelerde ise o zaman ameliyatsız tedavi bazı durumlarda mümkün olamayabilir.

Gözaltı ışık dolgusu tam olarak nedir ? İçeriği nedir ?

Gözaltı ışık dolgusu hyalüronik asit ve vitamin mineral içeriğinin yüksek olduğu , kojik asit gibi renk açıcı mezoterapi ürünlerinin de içerisinde bulunduğu dolgu ve mezoterapi karışımıdır.

Neden Göz Altı Işık Dolgusu?

Gözaltı ışık dolgusu diğer dolgulardan farklı olarak çeşitli renk açıcı mezoterapi ürünlerinide içerdiği için gözaltı morluklarının gözaltı çöküntüsüne eşlik ettiği zamanlarda tercih edilebilir.

Göz altı ışık dolgusu ile tam olarak neyi hedeflemeliyim ?

Gözaltı ışık dolgusu ile göz altındaki çöküntülerin dolması ve gözaltındaki morlukların hafiflemesi hedeflenir. Gözaltı ışık dolgusu bilinmelidir ki göz altı torbalarının bir tedavisi değildir. Ancak torba görünümü başlangıç seviyesinde ise bunu gölgeleyip azaltabilir.

Göz altı ışık dolgusu cerrahi bir işlem midir ?

Gözaltı ışık dolgusu bir cerrahi işlem değildir. Öğle arası işlemleri olarak adlandırılan kısa süreli minimal invaziv işlemlerden biridir .

Göz Altı Işık Dolgusu Nasıl Yapılır ?

Gözaltı ışık dolgusu lokal anestezik krem sürüldükten sonra bir kanül ya da iğne yardımı ile kemiğin üzerine dolgu maddesi bırakılarak yapılır.

Dolgu için iyi bir aday mıyım ?

Eğer göz altında belirgin çöküklükler başladı ise , gözyaşı olduğu denilen bölge belirginleşmeye başladı ise , gözaltı dolgusu için aday olma ihtimali vardır. Bu muayene sonrası hekim ile ortak olarak kararlaştırır.

Dolguda hangi malzeme kullanılır ?

Göz gözaltı ışık dolgusunda birçok marka ve malzeme mevcuttur. Bunlar genel olarak hyalüronik asit bazlı dolgulardır.

Uygulama teknikleri nelerdir?

Gözaltı ışık dolgusu lokal anestezi altında uygulanır. Bazen iğne yöntemi kullanılarak iki üç noktadan kemik üzerine bırakılırken , bazen de kanül uygulaması ile yine kemik üzerine diffüz bir şekilde bırakılabilir.

Dolgu maddelerinde Fda onayı aranıyor mu?

Dolgu maddelerinde birçok marka ve çeşitlilik mevcuttur. Gözaltında özellikle hyalüronik asit bazlı dolgular daha ön planda olarak kullanılmaktadır. Bu dolgu markaları arasında özellikle FDA onaylı olan dolguları tercih etmek kişinin sağlığını daha güvenceye alacaktır.

Eskisinden daha kötü olur mu?

Gözaltı ışık dolgusu uygulaması öncesi , hastanın muayenesi anamnezi ve sonucunda uygun hasta seçimi çok önemlidir. Eğer ki gözaltı ışık dolgusu uygun bir hastaya uygulanırsa çok güzel sonuçlar verirken , uygun olmayan ileri seviye gözaltı torbaları bulunan bir hastaya uygulanırsa beklenen sonuçları vermeyip , gözaltı torbalanmasını nadir de olsa arttırabilir. Bu sebeple de uygulama öncesi uygun hasta seçimi çok önemlidir.

Bunun yanında ayrıca uygulamada büyük önem taşır. Dolgunun yüzeye çok yakın uygulanması göz altı morluklarını arttırabilir. Bu sebeple derine ve kemik üzerine uygulamak gerekmektedir.

Hamile iken yaptırabilir miyim ?

Dolgu veya botoks uygulamalarının hamilelik veya emzirme dönemlerinde yaptırılması önerilmez.

Risk ve zarar ihtimali var mı ?

Gözaltı ışık dolgusu uygulamasında damar içerisine eğer ki dolgu uygulaması yapılırsa görme bozuklukları veya cilt nekrozları ortaya çıkabilir. Bu sebeple de bilhassa gözaltı ışık dolgusunun uzmanlar tarafından yapılması önerilir.

Hyalüronik asit (HA) nedir ?

Hyalüronik asit kendi vücudumuzda da bulunan doğal bir yapı taşıdır , birçok dolgunun ana maddesi olarak kullanılan bir malzemedir.

Göz altı ışık dolgusu tedavisi ağrılı bir işlem midir?

Gözaltı ışık dolgusu uygulaması ağrılı bir işlem değildir. Daha öncesinde hafif bir lokal anestezik krem ile giriş yapılacak yerler uyuşturulur , ardından buz uygulaması yapılır. Hasta konforu son derece yüksektir .

Beğenmedim işlemi geri dönderebilir miyiz ?

Hyalüronik asit dolgularda hyalüronik asiti eritmek için hyalüronidaz adı verilen bir antidot vardır. Eğerki kişi gözaltı dolgusunu beğenmez ise bu antidot kullanılarak tamamen uygulanan dolgu eritilebilir.

Işık dolgusu nasıl etki eder?

Işık dolgusu uygulama sonrası su tutarak gözaltına volüm verir. Ayrıca uygulanan mezoterapi ürünleri de burada melanin pigmentinin rengini açarak gözaltına aydınlanma ve ışıltı verir.

Işık Dolgusu yaptırdığım anlaşılır mı ?

Gözaltı ışık dolgusu 10 dakika içerisinde uygulanabilen bir öğlen arası işlemidir. Sonrasında morluk ve ödem genellikle olmaz , özellikle kanül uygulamaları morluk oluşmaması amaçlı tercih edilebilir .İyileşme süresi kısa olduğu için ışık dolgusu yaptırıldığı dışarıdan anlaşılmaz.

Işık dolgusu fiyatları nasıl belirlenir ?

Gözaltı ışık dolgusu fiyatları kullanılacak marka ve kullanılacak miktara göre hasta muayenesi sonrası belirlenir.

Işıltı dolgusu kaç gün sonra belli olur?

Gözaltı ışık dolgusu hemen yapılır yapılmaz belli olur ancak tam olarak dolgunun oturması 10 ila 15 günü alır.

Gözaltı ışık dolgusu sonrasında iyileşme süreci nasıldır?

Gözaltı ışık dolgusu iyileşme süresi oldukça hızlıdır. 10 ile 15 dakikalık bir uygulama sonrası 5-10 dakika hafif buz uygulaması yapılır ardından hasta günlük hayatına geri dönebilir.

Operasyon sırasında ağrı olur mu?

Gözaltı ışık dolgusu uygulama esnasında çok fazla ağrı hissedilmez.

Kaç seans sürer ?

Gözaltı ışık dolgusu genellikle tek seans olarak uygulanır. Eğer gerekli görülürse hasta 15 gün sonra revizyon amaçlı kontrole çağırılabilir.

Uygulama öncesi nelere dikkat etmek gerekir?

Işık dolgusu uygulaması öncesi herhangi bir hazırlık gerektirmemektedir. Ancak kişi kan sulandırıcı bir ilaç kullanıyor ise ya da gıda takviyeleri alıyor ise ya da ek bir hastalığı var ise uygulama öncesi hekimini bilgilendirilmelidir. Ayrıca herhangi bir ilaca karşı alerjisi varsa bu konuda da hekimi mutlaka uygulama öncesinde bilgilendirilmelidir.

Uygulama sonrası nelere dikkat etmek gerekir?

Işık dolgusu uygulaması sonrasında 5 ila 10 dakikalık buz uygulaması önerilir ardından bol su içmesi önerilir Bunlar dışında dolgu uygulaması sonrası özellikle dikkat edilmesi gereken başka bir şey bulunmamaktadır.

İşlem sonrası şişlik , morluk olurmu?

Işlem sonrası genellikle buz uygulaması ile şişlik ve morlukların önüne geçilir ancak nadiren de olsa ödem ve morluk oluşumu görülebilir. Bunlar ortalama bir hafta içerisinde kendiliğinden tamamen ortadan kalkar.

Anestezi uygulanacak mı?

Işık dolgusu uygulaması öncesinde lokal anestezi kremler yardımı ile yapılır.

Işık dolgusu için yaş sınırı var mı?

Genel olarak ışık dolgusu uygulamasınında diğer işlemler gibi 18 yaş sonrası yapılması önerilir.

Sürekli ışık dolgusu yaptırmam gerekecek mi ?

Seçilen dolgu markası ve cinsine göre ışık dolgusu uygulaması altı ay veya senede bir kez tekrar edilir.

Sonuçlar kalıcı mı?

Sonuçlar kalıcı değildir tekrar gerektirir.Ancak bilinmelidir ki her tekrarda kollajen yapısında bir restorasyon sağlandığı için gözaltı ışık dolgusu genellikle eridikten sonra eskisi kadar kötü veya eskisinden daha kötü bir sonuca sebep vermez.

sponsor reklam

Benzer Yazılar

Elektronik Nargile Nasıl Kullanılır! İşte Öneriler

Elektronik Nargile Nasıl Kullanılır! İşte Öneriler

Kendini Yenilemek İsteyenler İçin Fırsat

Kendini Yenilemek İsteyenler İçin Fırsat

Saç Dökülmelerine Karşı Oscar Hair’de Protez Saç Ekimi

Saç Dökülmelerine Karşı Oscar Hair’de Protez Saç Ekimi

Endüstri ve Sanayide Basınçlı Kaplar

Endüstri ve Sanayide Basınçlı Kaplar

Yorum Yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir